Veel studenten in problemen door verkeerde studiekeuze

Iedere jaar komen er veel studenten in de problemen omdat ze een verkeerde studiekeuze maken en zitten er vaak mee opgeschept. Sommige lukt het niet om de studie af te maken en stoppen met studeren. De studenten met rijke ouders kunnen nog overstappen naar een andere studie en raken alleen tijd kwijt maar niet alle studenten hebben deze luxe.

Studiekeuzeadvies Amsterdam

Veel van de problemen hadden kunnen worden voorkomen als er gebruik was gemaakt van studiekeuzeadvies Amsterdam. Zo konden de studenten zien welke studies goed bij ze passen en met meer informatie een keuze kunnen maken. De persoonlijkheid en achtergrond van de student spelen ook mee waarmee rekening wordt gehouden tijdens de studiekeuzeadvies Amsterdam.

De studenten die hun studie wel kunnen afmaken gaan aan de slag in een vakgebied waar ze eigenlijk niet willen werken en worden er niet gelukkiger van. Sommige lukt het niet eens om een baan te vinden omdat er weinig werk is in het vakgebied die ze gekozen hebben. Als ze naar de studiekeuzeadvies Amsterdam waren gegaan voor hulp had dit voorkomen kunnen worden. Ze kunnen studenten namelijk inlichten over werk en in welke vakgebieden er redelijk veel werk is. Goed voorbereid gaan studeren is dan ook belangrijk en dit onderschatten studenten vaak.

0 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>