Ontstoken gewrichten

Ontstoken gewrichten kunnen vaak een teken zijn van jicht, vooral wanneer de ontsteking gepaard gaat met veel pijn en rode zwellingen.

jicht afbeeldingJicht is een aandoening dat veroorzaakt word, door aanwezigheid van een abnormaal hoeveelheid urinezuur of doordat je nieren niet goed functioneren. In beide gevallen kan je lichaam het urinezuur niet verwijderen, wat meestal gebeurt door te urineren of ontlasten. De grote hoeveelheid urinezuur in je bloed moet ergens naartoe, daarom vallen deze in vorm van urinekristallen in je gewrichten, waardoor deze ontstoken worden. De reden, waarom de kristallen in je gewrichten komen te zitten, is dat het bloed te warm is om urinekristallen te vormen, maar in je gewrichten is het koel genoeg.

De ontsteking is natuurlijk heel erg pijnlijk en ook heel erg gevoelig, waardoor mensen met extreme jicht niet eens goed kunnen bewegen. Een art kan het jicht behandelen en dit doen ze door ontstekingsremmende medicijnen te gebruiken.  Nadat deze succesvol behandeld is ben je er nog niet vanaf, want jicht kan heel makkelijk terug komen en het komt in de meeste gevallen ook terug. Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom zal de arts ook een dieet met je bespreken, waardoor je nieren beter zullen functioneren en overmatige urinezuur productie word voorkomen. Meer weten over de oorzaken of behandeling hiervan? Kijk dan eens op deze website.

0 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>