Het verschil tussen vasten en diëten

Er zijn veel moslims nu bezig met de ramadan, dit betekend dat ze aan het vasten zijn. Er zijn andere mensen die al een tijdje bezig zijn met het verliezen van gewicht, ze zijn aan het diëten om zo gewicht kwijt te raken.

vastenVeel mensen denken dat als moslims aan het vasten zijn, ze bezig zijn met gewichtsverlies. Dit is natuurlijk niet waar. In de islam hebben ze elke jaar een ramadan, dit betekend dat de moslims van zonsopgang tot zonsondergang niks eten of drinken. Ze doen dit niet om gewicht te verliezen maar ze doen dit voor gelovige redenen. Natuurlijk zijn er ook andere redenen om te vasten, sommige mensen gebruiken het vasten als een soort staking of ze doen dit om giftige stoffen uit het lichaam vrij te maken. Iemand die gewicht wilt verliezen begint met het diëten. Het verschil ligt natuurlijk in waarvoor je het doet, maar ook hoe je het doet.

Iemand die bezig is met vasten eet dus helemaal niks en drinkt niks tussen zon  opgang en zon ondergang. Een persoon die bezig is met diëten heeft een schema, waarin staan wat ze kunnen drinken en eten en wanneer ze dit moeten doen. Iemand die dieet eet en drinkt dus wel gewoon.

BRONhttp://www.hetverschiltussen.nl/wat-is-het-verschil-tussen-een-dieet-en-vasten/

0 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>