Geloofsonderwerpen in context beschouwen

Voor veel mensen is het moeilijk, om geloofsonderwerpen in context beschouwen. Dit is wel jammer, want zo kun je wel heel veel leren over de wereld om ons heen.

De wereld leren begrijpen

Door geloofsonderwerpen in context beschouwen, kun je heel veel leren over de wereld. Religie heeft namelijk niet allen het verleden gevormd, maar het is ook een grote gedeelte van het huidige wereld en blijft een grote gedeelte van de wereld. Je moet maar eens kijken naar de koopzondag, kerst, passen en nog veel andere religieuze feestdagen. Het is dus duidelijk dat religie een duidelijk deel is van onze samenleving.

In onze samenleving leven dan ook veel mensen, met andere geloven. In Nederland hebben we zelfs de meeste religies en we wonnen allemaal samen in een kleine land. Vaak begrijpen we elkaar niet en dit komt niet alleen door het verschillende culturen, maar vooral religie speelt een grote rol.

Volgen van een religiestudie

In Nederland worden er dan ook bij veel universiteiten en hogescholen religiestudies aangeboden. Tijdens het studie kunnen de studenten leren over de verschillende religies en hoe ze zijn ontstaan. Een hele uitgebreide religiestudie is die van de HGU, waarover je meer kunt leren door hun te volgen op https://twitter.com/deHGU.

0 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>