Fijner wonen in een open huis

Vaker laten consumenten lichtstraten bouwen voor hun huis. Bij bedrijven was het vaak al een bekende gezicht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat lichtstraten productiviteit vergoot. Daarom hebben sommige grote bedrijven lichtstraten laten nu bouwen. Nu doen de consumenten het ook steeds vaker voor hun eigen huis.

Vrolijker

Het blijkt dat mensen vrolijker worden van lichtstraten en dit is dan ook de reden waarom het de productiviteit vergroot. Natuurlijk licht geeft ons blij gevoel en is iets dat van de natuur bij ons is ingebouwd. Mensen zijn in de zomer vaak veel vrolijker dan in de winter. In de zomer is er namelijk veel zonlicht.

Meer licht in het huis

huis lichtstraatDoor lichtstraten komt er dan ook veel meer licht in het huis. Het huis lijkt ook veel groter. Waar muren en het plafond juist verkleinen werken de lichtstraten precies andersom. Met lichtstraten krijgen mensen vaak het gevoel dat ze in een open ruimte wonen. Als de lichtstraten worden gecombineerd met grote glazen ramen vergroot dit ook nog het effect. Zelf vind ik dan ook dat vier muren te veel is. We zien dit ook steeds vaker terug in moderne huizen met grote raampartijen.

0 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>