De verschillende paella recepten

Paella is een hele lekker rijstgerecht afkomstig uit Valencia, een gebied uit Spanje en het is inmiddels een wereldgerecht, met recepten over de hele wereld.

paellaWaar de paella eerst strikt een Spaanse gerecht was. is het nu toch echt een wereld gerecht, want er zijn over de hele wereld recepten voor de paella’s bedacht. die soms wel lekkerder dan het origineel zijn. De paella maak je met rijs, witte bonen, snijbonen, konijn, vis, kip, en schelpdieren. Je kan met deze ingrediënten veel kanten op en daarom bestaan er dan ook zoveel verschillende paella recepten.

Wist je dat er zelfs wedstrijden worden gehouden om te kijken wie de lekkerste paella kan maken? dit begon in het gebied waar de paella vandaan komt, namelijk Valencia waar familieleden onderling streden om de titel van de lekkerste paella. Tegenwoordig worden deze wedstrijden over de hele wereld gehouden, wanneer het lekker weer is word er een paella feest gehouden waar verschillende mensen hun paella komen koken, waarna de jury de lekkerste paella kroont.

Deze heerlijke recepten worden ook online gezet en zo met andere mensen gedeeld, neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Facebook, daar bestaat een paella pagina waar mensen over de hele wereld hun recepten met elkaar delen. Paella recepten nodig? Neem een kijkje op een van de onderstaande websites:

0 comments:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>